fbpx
blog najib asaddok

3 Cara Naikkan Sales 5-10 Kali Ganda di Facebook

3 Cara Naikkan Sales 5 - 10 Kali Ganda Di Facebook

Siapa kenal mana-mana peniaga atau usahawan dekat luar sana yang baru buka bisnes atau dah bisnes bertahun-tahun tapi still stuck nak naikkan sales?

Yelah, dengan keadaan ekonomi sekarang ni saya tahu ramai yang struggle nak sara hidup ada yang terpaksa berhutang dan ikat perut sebab nak survive.

Tapi tak akan kita ni nak biarkan ianya berterusan? Macam mana dengan kehidupan kita?? Sebab tu, saya nak bantu anda macam mana cara nak naikkan sales 5-10 kali ganda dari apa yang korang ada sekarang..

Baca sampai habis tau…

1. Beritahu kelebihan/ keunikan

Tahu tak sebenarnya benda ni nampak simple tapi ramai orang tak buat. 

Semua peniaga saya nampak dok sebok sangat dengan cara copywriting power dan gambar yang power tapi buat posting tak bagitahu apa kelebihan yang ada pada produk/servis korang…

2. Buat engagement/ relationship dengan fans

Tak kisahlah korang berniaga dekat mana-mana platform sebab semua tempat perlukan engagement..

Kalau korang fail bab ni, susah korang nak menjual atau promote something dekat orang lain. Macam mana nak buat engagement?? Korang perlu share apa perkara yang bermanfaat dan buatkan orang rasa nak share atau  nak komen posting korang..

3. Call To Action (CTA)

Bila kita dah buat posting ke atau live call to action ni sangat penting sebab kita  nak suruh orang “buat sesuatu” selepas kita tunjukkan die sesuatu.

Masalahnya, ramai peniaga online buat CTA lebih daripada satu di iklan. Sekejap suruh whatsapp, sekejap suruh pm messenger, sekejap suruh bagi no phone.

Kalau korang letak macam-macam CTA mungkin followers korang akan konfius. Faham ke faham ni??

Nak dapatkan lagi banyak ilmu macam mana nak naikkan atau gandakan jualan?? Jom jumpa saya pada 28 September (Selasa) jam 9.30pagi dalam Pelancaran Kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Gandakan Jualan Online Capai RM10,000 Pertama di –> www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !