Najib Asaddok
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami
No Result
View All Result
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami
No Result
View All Result
Najib Asaddok
No Result
View All Result
Home Sarapan Minda Momentum

3 “Blind Spot” Dalam Copywriting Yang Boleh Gandakan Sales!

Mohd Najib by Mohd Najib
February 18, 2022
in Sarapan Minda Momentum
0 0
0
3 “Blind Spot” Dalam Copywriting Yang Boleh Gandakan Sales!
Share on FacebookShare on Twitter

Saya selalu terima soalan “Macam mana nak naikkan sales?” dan saya juga nampak ada banyak struggle dan challenge yang berlaku pada para peniaga terutama sekali dalam part copywriting dan pemasaran online. 

Ada juga orang yang keluarkan kos marketing tapi hangus. Ibarat duit tu keluar pergi tak akan kembali. Ni lah yang saya nak share tentang beberapa perkara yang mungkin korang tak nampak dia punya “blind spot”.

Ramai orang tulis copywriting untuk diri sendiri contohnya dia la testimoni dan dia yang paling power. Saya dulu pun pernah buat kesilapan yang sama. 

Pelanggan kita sebenarnya suka bila kita tulis related dengan dia dan care tentang masalah mereka hadapi. Nampak ke nampak? Saya nak cakap blind spot yang pertama adalah elakkan menulis banyak tentang diri kita sendiri.

Apa kata kita change untuk cerita tentang orang lain dan nak bantu ramai orang yang memerlukan di luar sana. 

Point blind spot yang kedua adalah tulis copywriting nak explain semua benda dalam satu masa. Contohnya, explain semua kebaikan dan semua yang dahsyat tentang produk dia dalam satu masa. 

Korang kenal ke siapa yang selalu buat macam ni? Nak ke nak saya share next point? Jom saya share dalam video yang saya berikan ni..

Tahniah kepada lebih dari 10,000 orang yang telah mendaftar ke Roket Pemasaran Momentum (RPM) Edisi Bisnes Comeback 2022. 

Jangan risau pada yang belum daftar tu boleh cepat-cepat dapatkan tajaan kelas RPM bernilai RM499 di www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments
Mohd Najib

Mohd Najib

Next Post
Oh Bulan Bongkar Rahsia Dyan Buat RM600,000 Dengan Jual Produk Orang Jer..

Oh Bulan Bongkar Rahsia Dyan Buat RM600,000 Dengan Jual Produk Orang Jer..

Recommended For You

Raih RM30 Sehari, Bisnes Satay Celop dan Roti Canai Terus “Bungkus”

Raih RM30 Sehari, Bisnes Satay Celop dan Roti Canai Terus “Bungkus”

June 14, 2022
Mana nak letak muka, bila bisnes anda terpaksa tutup?

Mana nak letak muka, bila bisnes anda terpaksa tutup?

June 8, 2022
Impian Vellfire bukan angan angan kosong

WOW!! IMPIAN KERETA VELLFIRE 2023, DAH CAPAI TAHUN NI?!

May 24, 2022
Lebih 15 Tahun Buat Bisnes, Sales Tak Bertambah, Hutang yang bertambah

“Saya duduk dekat belakang, nampak Tuan Najib kecil jer kat depan”….

March 29, 2022
Facebook Twitter Instagram

Tentang Kami

Saya seorang usahawan internet sepenuh masa & trainer kepada ribuan usahawan. Saya memulakan perniagaan internet ni sejak tahun 2009 hingga kini. Dapatkan Tips, Motivasi & Inspirasi dari Blog saya ini. Dinukilkan khas untuk anda!

Kategori

MOMENTUM INTERNET (1079998-A) © 2021 ALL RIGHTS RESERVED​

No Result
View All Result
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami

MOMENTUM INTERNET (1079998-A) © 2021 ALL RIGHTS RESERVED​

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In