Usahawan Yang TAKUT & Bunuh Bisnes Sendiri

Usahawan Yang TAKUT & Bunuh Bisnes Sendiri

Hari ni saya nak bercakap dengan korang untuk kita dapatkan balik kita punya direction adakah kita ni memang betul-betul nak BERJAYA atau kita hanya main-main nak BERJAYA. 

Adakah bisnes kita berada pada keadaan yang betul atau driver dia tengah tidur. Kata nak berjaya tapi hujung minggu jadikan alasan untuk terus tidur nyenyak. 

Nak berjaya tapi tak nampak apa-apa usaha, nak berjaya tapi tak nampak pun apa tindakan yang nak dibuat.

Ni semua adalah alasan-alasan yang akan membantu bisnes korang untuk meninggal dan terkubur macam tu jer..

Dan.. bila buat benda tak jadi jangan cuba salahkan orang lain tapi kalau buat benda jadi bangga diri sendiri. Tu masalahnya..

Saya nak cakap ni la kepala otak ramai usahawan tak terkecuali saya pun sama juga. Topik hari ni saya nak share kenapa usahawan ada perangai penakut dan kenapa orang yang berniaga ni dia bukan ada satu tapi beribu ketakutan yang dia perasan. 

Bisnes tu lama-lama meninggal lah bila tak ada energy dan direction . Jadi macam mana korang nak capai dan berjaya. Faham ke faham tu?

Kita bukan boleh hilang semua ketakutan tu tapi kalau kita dapat mengurangkan ketakutan tu, pada saya tu dah cukup bagus.  

Please duduk dalam keadaan realiti sebenar. Nak berjaya dalam sesuatu benda korang kena belajar. Setiap orang yang berjaya ada coach yang bantu dia. 

Ada orang yang latih dia, ramai orang takut nak belajar sebab takut RUGI bila dia belajar. Come on bila kita belajar, kalau tak nak bayar, pergi lah yang percuma la dulu. Jom saya terangkan lebih lanjut dalam video ni..

Saya tahu ramai wanita di luar sana terutama peniaga, Ejen, Stokis atau Dropship yang tidak ada bimbingan untuk buat marketing online. Apa kata anda daftar segera kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Edisi Ejen Wanita : Demi Impian dan Kejayaan pada 18 & 19 Disember 2021 di www.naktarikpelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !