fbpx
blog najib asaddok

Tak Lagi Ikat Perut Lepas Jadi Ejen Produk

Tak Lagi Ikat Perut Lepas Jadi Ejen Produk

Korang pernah rasa situasi setiap bulan perlu ikat perut untuk jimatkan perbelanjaan? Duit gaji yang ada setiap bulan hanya cukup-cukup makan sahaja. Nak tunggu sampai hujung bulan atau hari gaji seterusnya macam lama sangat sebab saving tak ada. 

Saya faham sangat situasi macam tu dan kepada yang sedang mengalami keadaan macam ni, jangan putus asa dan ni lah masanya untuk korang berkerja dengan lebih keras lagi.

 

Sama nasib macam anak murid Platinum saya ni, Pn Rafia’ah. Sebelum ni dia merupakan seorang Account Executive. Dulu, masa bekerja dia terpaksa ikat perut bawa bekal setiap hari ke office sebab saving yang tinggal nyawa-nyawa ikan. 

Gaji ketika tu cuma RM1500 dan dia ada anak seramai 4 orang masa tu. Satu keadaan yang dia tak boleh lupakan, dia terpaksa naik bas ke office. Kadang-kadang ada hari yang dia terpaksa berdiri dalam bas dalam jangka masa yang lama untuk ke office dan buatkan dia rasa nak pitam. Itu belum jalan sesak dan sebagainya lagi. Tahap struggle yang memang tak boleh dilupakan. 

Dia juga sedih sebab dah lama kerja dan umur pun dah makin meningkat tapi saving dalam akaun bank ciput dan sikit je. Pn Rafia’ah mengambil keputusan untuk jadi Ejen Chocodap’s (makanan coklat). Dia menceburkan diri dalam bidang bisnes ni sebab bengang dengan saving yang ada. Dia nak ubah nasib hidup. 

Tak nak buat bisnes tanpa hala tuju, dia nekad untuk join kelas Roket Pemasaran Momentum pada Disember 2020. Banyak benda yang dia belajar dan dua perkara yang dia dapat ialah cara kira magic number yang betul dan cara onlinekan bisnes dengan betul. 

Alhamdulilah dia berjaya raih sales RM20,000. Baru-baru ni dia dapat reward emas bernilai RM1000 daripada HQ sebab 6 bulan total sales berjaya diperoleh sebanyak RM50,000. Sekarang dia dah ada Ejen seramai 130 orang. 

Nampak tak perjalanan bisnes yang dilalui oleh Pn Rafia’ah ni. Dan saya percaya tahap struggle dan cabaran yang dilalui oleh setiap orang tu tak sama. 

Sebab tu saya nak bantu Ejen dan Stokis yang masih blurr dan tak faham hala tuju dalam bisnes ni. Saya nak jumpa korang dalam kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Capai RM10,000 Pertama Edisi Khas Ejen. Segera klik di www.naktarikpelanggan.com 

Ni lah masa untuk anda upgrade diri, upgrade knowledge dan upgrade bisnes ke arah yang lebih baik. 

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !