fbpx
blog najib asaddok

Sanggup Tidur Dalam Kereta Tanpa Pengetahuan Isteri!! Struggle Cari Duit Untuk Keluarga

En. Kuhen dulu merupakan seorang jurutera kimia yang bekerja seperti kebanyakan orang lain, ada jam waktu bekerja. Pada mulanya beliau mahu membantu ibunya yang sedang pernah mengalami stroke yang teruk sehingga tidak mampu bergerak untuk kembali bergerak semula. Pelbagai cara dan teknik yang beliau cuba tetapi malangnya tidak ada yang berhasil sehinggalah beliau sendiri jumpa cara yang paling berkesan untuk kembalikan ibunya untuk berjalan semula seperti biasa.

 

Dari pengalaman mak Kuhen sendiri, terus maknya perkenalkan kawan baiknya dan minta Kuhen cuba bantu kawan baik maknya yang juga ada masalah sama akibat dari stroke dan apa yang beliau cuba bantu menjadi.


Akhirnya Kuhen merantau ke merata tempat, rumah ke rumah semata-mata nak membantu  orang ramai yang pernah mengalami nasib yang sama seperti ibunya dan juga kawan baiknya sendiri. Beliau buat begini kerana baginya, pengalaman melihat orang yang kita sayang, orang yang rapat tidak dapat hidup secara sihat dan sempurna amatlah perit. Bukan sahaja orang keliling terasa susah, tapi nak tahan perasaan tengok orang yang kita sayang itu lebih perit.

Atas dasar ini, Kuhen buat keputusan untuk berhenti kerja dan fokus untuk bantu kebanyakan pesakit stroke untuk kembali sihat seperti sediakala, dalam keadaan sihat dan boleh jalankan kehidupan dengan baik.. 

 

Pada peringkat awal, Kuhen menjangka bisnes yang beliau cuba buat ini dapat bantu ramai orang sekaligus dapat naikkan sales. Tapi disebabkan tidak ada knowledge, tidak tahu cara marketing yang betul, tak tahu apa nak buat, bisnes dia sekadar ala kadar sehinggalah ada simpanan yang mencukupi

 

Bila bisnes yang biasa disangkakan mencukupi, akhir Kuhen terpengaruh dengan satu skim pelaburan yang menyebabkan beliau akhirnya tersungkur habis. Lesap segala simpanan dan keuntungan yang dicapai daripada bisnes sebelum ini.

Nak betulkan balik keadaan ini, nak betulkan balik supaya sales bisnes betul-betul konsisten masuk, tahun 2016, Kuhen ambil keputusan untuk belajar dengan Najib Asaddok.

Pernah masa nak bangkit, beliau terpaksa pinjam kereta isterinya travel dari Penang ke Sg. Buloh untuk cari pesakit. Ada yang sampai 2-3 minggu tidur dalam kereta dan mandi di tandas awam tanpa pengetahuan isteri beliau.

 

Akhirnya, bila Kuhen kembali konsisten dengan siri-siri Kelas Najib Asaddok, beliau kembali dapat rentak dalam bisnes beliau. Beliau pernah upah orang luar untuk buatkan copywriting tapi semuanya tak menjadi tapi bila beliau ikut satu-persatu apa yang diajarkan oleh Najib Asaddok, copywritingnya lebih kena, lebih beremosi untuk pengaruhi pelanggan.

Ketika tahun 2018, Kuhen hanya mampu buat sekadar RM144 ribu, purata RM12 ribu sebulan, tapi sepanjang tahun 2019, Kuhen berjaya hasilkan RM573 ribu, peningkatan lebih 5 kali ganda.

Apa yang berlaku pada Kuhen adalah kisah jatuh bangun usahawan yang dulunya mencari-cari arah kepada usahawan yang kini sedang berkembang maju. Perkara betul yang Kuhen buat adalah beliau TRUST THE PROCESS dibawah apa yang Najib Asaddok kongsikan, beri guidance dan strategi.

Mana mungkin Kuhen dapat kecapi apa yang beliau capai pada tahun 2019 tanpa satu permulaan yang betul.

Adakah anda juga nak cari titik permulaan sepertimana Kuhen bermula dulu? Apakata anda segera ke www.50kusahawan.com untuk dapatkan cara dan teknik yang betul untuk onlinekan bisnes anda dan grow seperti bisnes Kuhen. 

Anda tak perlu tertanya-tanya samada bisnes anda boleh atau tak boleh pergi dalam online. Segera dapatkan video percuma dalam www.50kusahawan.com untuk anda lihat cara dan potensi bisnes anda boleh pergi.

Keputusan dan result anda, anda yang tentukan. Bertindak sekarang!

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !