fbpx

Pesan Bibik -Pey Dey- Percaya Diri

Pesan Bibik -Pey Dey- Percaya Diri

Hari ni saya nak share tentang pesan bibik saya pey dey. Haaaa, apa dia pey dey?

Pey dey ialah percaya diri dan benda ni saya selalu pesan pada diri juga sebab baju saya banyak dah tak muat sampai saya dah penat nak cari baju. 

Saya tak nak membazir beli baju baru jadi saya kata why not kuruskan badan sikit daripada sibuk beli baju baru. 

Sebenarnya saya down takut baju nampak ketat dan sebagainya tapi dengan selambanya bibik saya cakap “Pey Dey puan!! Pey Dey!”. 

Saya belajar kita kena belajar percaya pada diri walaupun badan dah berisi sikit. Kita sebagai wanita muslimah ni kena menutup aurat dan berpakaian longgar. 

Apa-apa yang kita buat, kurus atau gemuk kena ingat dua-dua ni cantik. Tapi… masalahnya sekarang tetap ada orang mengata dan tanya “Kenapa kurus sangat? Kenapa gemuk sangat?”.

Macam mana nak berhadapan dengan situasi ni? Kita kena gunakan kaedah pey dey. Bila kita percaya diri apa pun orang kata kita tetap akan menjadi diri kita. Betul ke betul?

Banyak lagi yang saya nak share dengan korang. Jom dengarkan sharing saya dalam video Sarapan Minda Momentum…

Jom join group telegram untuk dapatkan info terbaru di www.TelegramNajib.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !