fbpx
blog najib asaddok

Nak Grow Bisnes Mesti Kena Ada Perubahan!

NAK GROW BISNES MESTI KENA ADA PERUBAHAN!

“Creativity and believing in your work is absolutely a necessary part of success.”

 

Haaa, nak berjaya kita kena la kreatif.. baru la jenama kita nampak lebih menarik dan boleh menarik ramai pelanggan. Tak percaya? Cer tengok IKEA ni.. Kalau sebut jer jenama ni siapa yang tak kenal kan..

 

Femes sampai satu dunia dah kenal jenama ni.. Alaaa, IKEA ni yang selalu orang pergi nak survey barang kelengkapan dan keperluan rumah tu. Fuh! Lagi best kalau dapat makan meatball dia. Sedap beb! Bukan setakat meatball tapi ada juga makanan sweden yang lain.

 

Korang nak ke nak tahu sejarah di sebalik nama IKEA ni? IKEA ni dinamakan sempena nama pengasasnya Ingvar Kamprad, Elmtaryd (ladang tempat beliau membesar) dan Agunnaryd (kampung berdekatan).. Haaa kalau cantumkan dapat la nama IKEA. Korang mesti first time tahu benda ni kan?

 

Banyak perubahan yang beliau buat daripada tahun 1951 sehingga kini. Bukan ubah logo je tapi susun atur perabot di IKEA juga berubah.

 

Cer korang bayangkan sendiri kalau logo IKEA yang pertama sekali tu tahun 1951 masih melekat sampai ke sekarang. Agaknya ramai ke yang tergila-gilakan brand tu? Tak menarik langsung.

 

Kalau korang nak tahu dengan perubahan yang belaku ni lah mereka boleh grow dan terus sustain dalam bisnes. Kalau masih kekal guna cara, strategi dan design yang sama alamatnya usahawan bakal ketinggalan dalam pasaran dan pesaing.

 

Kena sentiasa ingat ya.. usahawan jangan takut dengan perubahan! Dengan perubahan ini la korang boleh bawa bisnes pergi lebih jauh. Sekarang dah masuk tahun 2021 takkan korang masih nak berfikiran macam zaman nenek moyang kita dulu. Zaman dulu internet pun tak wujud lagi tau.

 

Jangan tunggu lama sangat untuk bertindak dan lakukan perubahan. Ambil pengajaran daripada jenama IKEA ni dan buat dengan lebih baik.

 

Jom bertindak sekarang dengan daftar kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) yang saya taja bernilai RM10,000 di → www.NakTarikPelanggan.com

 

All the best !

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !