Kisah ‘Atuk’ KFC Bangkit Selepas 1009 Kali Gagal

Kisah Atuk KFC Bangkit Selepas 1009 Kali GAGAL

Tolak je pintu kaca KFC dah boleh bau semerbak ayam goreng dan masa ni terus bermonolog dengan diri sendiri  “Hmm nak ayam goreng original ke spicy, dua-dua sedap”. 

 

Siapa je tak pernah nikmati kerangupan ayam KFC? Bila dapat makan tu sampai tak pandang orang sebelah dah. Memang sesuai dengan tagline KFC yang kita selalu dengar “it’s finger lickin’ good”.

 

Colonel Harland David Sanders atau lebih dikenali sebagai Colonel Sanders merupakan pengasas KFC. Dia terkenal dengan rupa seorang lelaki tua yang berambut dan berjambang putih.

 

Siapa sangka di sebalik kejayaan KFC, Colonel Sanders pernah gagal 1009 kali untuk memperkenalkan ayam gorengnya. 1009 kali beb! Siapa sanggup hadapi kegagalan sebanyak ini. 

 

Kalau kita berada di tempat Colonel Sander, jangan kata 1000, 100 atau 50 kali pun belum tentu kita mampu berdiri balik tapi Colonel Sander tak pernah berputus asa sebab dia yakin cepat atau lambat, orang yang berusaha pasti berjaya.

 

Amacam, dengan kerja keras Colonel Sander, KFC boleh grow dan sustain sampailah ke hari ni. Walaupun waktu tu umur dia dah mencecah 65 tahun. 

 

Dia dah harungi kesusahan hidup dan kegagalan tapi semua tu tak patahkan semangat dia sehingga mampu merasai kesenangan hidup di usia lewat 60-an. 

 

Sebab tu, jangan jadikan alasan umur muda atau tua untuk kita berjaya. Sama juga dalam bisnes, bila buntu dan tak tahu nak bangunkan semula bisnes yang jatuh akibat krisis Covid-19 ni, terus cari solution dan guru yang boleh bantu. 

 

Masih ada harapan untuk perbaiki dan susun strategi yang lebih baik.  Ingat ya, orang yang berjaya bukan orang yang tak pernah gagal, orang yang berjaya adalah mereka yang tidak pernah menyerah kalah sebelum berjaya. 

 

Nak ke nak kalau saya bantu korang roketkan bisnes? Jom start your journey dengan hubungi Team Momentum untuk dapatkan 6 E-Book Copywriting Buatkan Orang Rebut, Bukan Cabut secara PERCUMA!

 

Dapatkan di —> www.NakBimbingan.com

 

All the best!

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !