Najib Asaddok
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami
No Result
View All Result
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami
No Result
View All Result
Najib Asaddok
No Result
View All Result
Home #roketcontent

Kisah ‘Atuk’ KFC Bangkit Selepas 1009 Kali Gagal

Syahme Hadi by Syahme Hadi
January 13, 2022
in #roketcontent, Roket Brand
0 0
0
Kisah Atuk KFC Bangkit Selepas 1009 Kali GAGAL
Share on FacebookShare on Twitter

Tolak je pintu kaca KFC dah boleh bau semerbak ayam goreng dan masa ni terus bermonolog dengan diri sendiri  “Hmm nak ayam goreng original ke spicy, dua-dua sedap”. 

Siapa je tak pernah nikmati kerangupan ayam KFC? Bila dapat makan tu sampai tak pandang orang sebelah dah. Memang sesuai dengan tagline KFC yang kita selalu dengar “it’s finger lickin’ good”.

Colonel Harland David Sanders atau lebih dikenali sebagai Colonel Sanders merupakan pengasas KFC. Dia terkenal dengan rupa seorang lelaki tua yang berambut dan berjambang putih.

Siapa sangka di sebalik kejayaan KFC, Colonel Sanders pernah gagal 1009 kali untuk memperkenalkan ayam gorengnya. 1009 kali beb! Siapa sanggup hadapi kegagalan sebanyak ini. 

Kalau kita berada di tempat Colonel Sander, jangan kata 1000, 100 atau 50 kali pun belum tentu kita mampu berdiri balik tapi Colonel Sander tak pernah berputus asa sebab dia yakin cepat atau lambat, orang yang berusaha pasti berjaya.

Amacam, dengan kerja keras Colonel Sander, KFC boleh grow dan sustain sampailah ke hari ni. Walaupun waktu tu umur dia dah mencecah 65 tahun. 

Dia dah harungi kesusahan hidup dan kegagalan tapi semua tu tak patahkan semangat dia sehingga mampu merasai kesenangan hidup di usia lewat 60-an. 

Sebab tu, jangan jadikan alasan umur muda atau tua untuk kita berjaya. Sama juga dalam bisnes, bila buntu dan tak tahu nak bangunkan semula bisnes yang jatuh akibat krisis Covid-19 ni, terus cari solution dan guru yang boleh bantu. 

Masih ada harapan untuk perbaiki dan susun strategi yang lebih baik.  Ingat ya, orang yang berjaya bukan orang yang tak pernah gagal, orang yang berjaya adalah mereka yang tidak pernah menyerah kalah sebelum berjaya. 

Nak ke nak kalau saya bantu korang roketkan bisnes? Jom start your journey dengan hubungi Team Momentum untuk dapatkan 6 E-Book Copywriting Buatkan Orang Rebut, Bukan Cabut secara PERCUMA!

Dapatkan di —> www.NakBimbingan.com

All the best!

Facebook Comments
Syahme Hadi

Syahme Hadi

Next Post
Roshidayat Buka Rahsia Elak Peniaga Rugi Dan Jatuh Terduduk

Roshidayat Buka Rahsia Elak Peniaga Rugi Dan Jatuh Terduduk

Recommended For You

Raih RM30 Sehari, Bisnes Satay Celop dan Roti Canai Terus “Bungkus”

Raih RM30 Sehari, Bisnes Satay Celop dan Roti Canai Terus “Bungkus”

June 14, 2022
Mana nak letak muka, bila bisnes anda terpaksa tutup?

Mana nak letak muka, bila bisnes anda terpaksa tutup?

June 8, 2022
Impian Vellfire bukan angan angan kosong

WOW!! IMPIAN KERETA VELLFIRE 2023, DAH CAPAI TAHUN NI?!

May 24, 2022
Lebih 15 Tahun Buat Bisnes, Sales Tak Bertambah, Hutang yang bertambah

“Saya duduk dekat belakang, nampak Tuan Najib kecil jer kat depan”….

March 29, 2022
Facebook Twitter Instagram

Tentang Kami

Saya seorang usahawan internet sepenuh masa & trainer kepada ribuan usahawan. Saya memulakan perniagaan internet ni sejak tahun 2009 hingga kini. Dapatkan Tips, Motivasi & Inspirasi dari Blog saya ini. Dinukilkan khas untuk anda!

Kategori

MOMENTUM INTERNET (1079998-A) © 2021 ALL RIGHTS RESERVED​

No Result
View All Result
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami

MOMENTUM INTERNET (1079998-A) © 2021 ALL RIGHTS RESERVED​

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In