fbpx
blog najib asaddok

Kena Tipu RM100k, Mak Lumpuh, Anak Sakit Perlu Operate, Pn Zuraina Tetap Tak Mengalah..

Tipu

Setiap daripada kita tidak akan terlepas dari ujian Allah SWT. Pahit getir ujian, dugaan dan struggle hadapi cabaran hidup baik kecil atau besar buat kita jadi lebih kuat untuk bangkit melangkah terus ke hadapan tanpa menoleh ke belakang.

Jom kita baca perkongsian cerita Pn Siti Zuraina Sami mengenai perjalanan hidup beliau dalam mengharungi liku-liku kehidupan.

Sebelum Pn Zuraina menceburi bidang bisnes ni beliau pernah bekerja di syarikat penerbangan. Beliau rasa bila bekerja still tak cukup menampung kos sara hidup yang beliau tanggung. Dengan keadaan ibunya yang lumpuh dan anaknya yang berusia 5 bulan mengalami PTOSIS EYE (kelemahan otot mata) dan perlu menjalani pembedahan.

Beliau tak mengganggap semua tu masalah, tapi apa beliau belajar adalah beliau kena terus bangkit demi keramat hidup dan bigwhynya. Anak dan ibu mana yang sanggup tengok orang yang tersayang dia sakit. Anda pun mesti buat sesuatu juga kan??

Tapi bukan setakat tu jer!!  Beliau juga pernah ditipu dalam bisnes kereta sewa disebabkan itu beliau rugi hampir RM100K. Beliau juga dapat tekanan di tempat kerja itu menambahkan lagi dugaan dan ujian untuk beliau. Hampir setiap hari beliau menangis kerana tekanan kerja yang beliau hadapi. Sampai beliau rasa nak berhenti..

Demi mahu mengubah hidup, Pn Zuraina yang berkerja di sebuah syarikat penerbangan mengambil keputusan cuti tanpa gaji untuk berbisnes. Bermodalkan RM600 beliau tekad memulakan bisnes cheese kek.

Beliau start kenal sifu Najib Asaddok beliau nampak di Facebook. Start dari situ beliau mula like page dan ikuti segala live sifu di dalam Facebook Page. Kelainan yang beliau nampak pada sifu ialah masa setiap pagi sifu mengajak baca Ratib Al Attas.  Beliau suka cara sifu yang mengajak kita untuk dekat diri kepada Allah SWT.

Awalnya nak beliau lihat live sifu sebab masih berkerja, namun selepas bersalin pada bulan Mac 2020, Pn Zuraina mengambil keputusan pergi ke RPM Jun Nak Tarik Pelanggan. Selepas RPM beliau rasa aura berlainan dan ubah cara pemikiran beliau yang harus melangkah ke depan. Yelah, sampai bila nak hidup macam ni..

Apa beliau buat lepas RPM beliau mula buat page, logo dan jenama beliau sendiri. Start dari tu beliau teruskan belajar bersama sifu Najib Asaddok. Cikgu-cikgu Momentum pun banyak beri tunjuk ajar dan sentiasa beri value. Beliau masih ingat apa yang Sifu Najib cakap ‘kenapa kita tak spend duit untuk benda yang baik dan beri manfaat pada kita?’

Baru 2 bulan jer bisnes sales pada bulan Ogos beliau berjaya capai RM16,940 dengan hanya jual kek melalui online jer. Amacam, best ker best?? Jual kek jer sales dah pecah RM10K. Buat bisnes online jer belum lagi beliau buka kedai. Rasa tercabar tak tengok orang lain boleh berjaya?? Anda nak ker nak berjaya macam Puan Zuraina?

Sekarang beliau mempunyai 11 orang team termasuk ejen yang membantu beliau dalam bisnes cheese kek. Ejen yang beliau bantu ramai dari staff Airlines, Alhamdulillah beliau rasa gembira sangat-sangat sebab dapat bantu saluran rezeki pada orang lain..

Apa yang Pn  Zuraina capai hari ini ialah usaha beliau cari ilmu yang betul dan mahu dibimbing untuk berjaya. Beliau tak buang masa dan hasilnya pada hari ini beliau dapat bantu ramai orang. Takkan nak tengok orang lain jer berjaya, kita pun boleh bejaya macam beliau.  Nak berjaya tindakan kena cepat dan pantas, bukan dah jatuh baru nak bangkit. Nak ker nak kami bantu anda?

Kalau anda betul nak dibantu, team kami sedia membantu anda dalam Advance Roket Bisnes (ARB)

->> www.nakbimbingan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !