fbpx

Kena Tipu Dengan Sifu Najib Sales Terpaksa Naik 338%

E..ehh.. boleh tahan jugak cakap mamat ni..”tu lah, orang datang rumah saya pun tanya kat saye, mane bapak?”..tersembur ketawa,memang sempoi, dengan punch line die yang sangat mengena. Itulah kali pertama saye nampak insan yang bernama Mohd Najib Asaddok secara live sebagai salah seorang tetamu jemputan Hot Seat di program Millionaire Marketing Mastery (MMM) Dr.Azizan Osman. Jawapan tersebut keluar semasa Dr.Azizan bertanya, “waa..lain dah sekarang, semakin bergaya nampak”

12325688_10153413114079531_1373386830_o

Entah kenapa, jari-jemari ligat mensearch kat internet siapalah die ni ye, rasanye die taklah cakap banyak sangat atau promote diri terover ker, masa kat stage tu tadi. Tapi saye dapat rasakan, he is someone. Cara die bercakap, membuatkan saye terkesan semacam yang boleh diterjemaahkan sebagai “engkau kalau nak mintak tolong dalam internet marketing, carilah aku”. Rase seperti tengah dijampi dan melekat dalam kepala ni.

Tuah si penama ayahnya sebagai Asaddok menyebabkan saye dapat mendengar dengan jelas nama ayahnya sahaja semasa die memperkenalkan diri dalam program tersebut, sebab nama ayahnya agak rare kan. Alhamdulillah dapatlah jugak jumpe siapakah die, godek punye godek, die ni Titanium Partner Dr Azizan rupenye.

12315251_10153413113289531_1665209756_o

Nak dipendekkan cerita, akhirnye saye menyerah diri untuk hadir ke seminar Roket Emel pada bulan 12 2015 di MCA KL, akibat selepas saye liked Page die. Dengan jayanya saye dapat recruit 3 orang rakan sekali tuk dapatkan yuran lagi murah iaitu serendah RM40 seorang kalau register combo, ehee. Tapi semangat ei siap dapat DVD free lagi sebab mai awal.

000_4436

Sebelum masuk seminar tu dah cakap dah kat kawan kalau tak best nak balik la, nak sambung buat eksperimen kat lab. Yang saspennye ape tau, kiterang tunggu pulak sampai ke malam, poyo konon nak balik awal..eheee.. banyak giler input yang saye dapat, seriously saye ni sangat blur dalam FB ads, tapi bila mai kelas die memang boleh follow amenda yang  die cakap pasal marketing internet ni dalam bentuk yang sangat mudah diterima dari segala lapisan masyarakat..eheee..lagi2 die sangat easy going, humble dan jugak kelako orangnye.

000_4424

Bahagian copy writing la bahagian yang paling mencabar..bukan ape sifu Najib ni SMART weyh die suke bagi contoh copy writing yang berkait dengan real live kite, lagi2 pasal makanan, kecuq ayaq liuq dibuatnya. Setiap patah perkataan copy writing tu cukup untuk membuatkan kita rase bila balik dari seminar tu cari makanan yang die bagi contoh. Elok2 saye suke makan Mozza Burger kat A&W, tapi apabila dah kat kaunter tetiba tukar order, sebab teringat copy writing dari sifu najib ni..ehm lastnye saye order la ayam goreng A&W, sesungguhnye saye tewas.

000_4445

Kawan tegur kenapa teliga saye merah? dan saye rase panas je daun telinga ni. Internal hardisk otak rase full semacam, yelah mana tak nye seminar roket emel ni pact sangatlah, rasa tak ngam buat sehari, serius saye cakap sifu najib ni tak kedekut ilmu patutlah seminar ni dipanggil “advance” seminar. Input bertubi2 masuk ke hardisk otak saye. Membuatkan saye rase semangat nak buat marketing gune FB.

000_4399

Semenjak dari seminar lepas saye amek mase jugak nak percaya, sebab sifu asyik cakap jangan percaya just buat je dulu. Tapi saye tersalah focus, asyik focus perkataan “jangan percaya” yang bermain kat otak, ADUUIIII. Selain kekangan dengan kesibukan saye sebagai pelajar membuatkan saye lagilah rasa berat nak buat benda yang entah confirm jadi ke tak, dengan hati yang teragak-agak dan tak yakin, lagilah menjadi penyumbang kelembapan nak try ape yang diajarkan oleh sifu Najib.

Nasib baik la saye diselamatkan dengan emel dari sifu. Emel yang dipenuhi dengan testimoni pelajar sifu yang lepas2 membuatkan saye  tercabar dan  kembali bangkit. Lastnye saye try la jugak  dengan tarik page like pada 8 jan 2016.

Saye sangat terkejut, apabila like yang ke 300 kalau saye tak silap. Mase tulah saye dah dapat 1st customer. Bayangkan 1st cust whatsapps tanpa kita beria-ria nak promote barang kita (direct sale), tanpa banyak soal customer bank in duit, saye terus buat sujud syukur kat dalam lab masa tu. Saye rase itulah kejayaan terbesar saye dalam bisnes ni, yelah sebelum ni saye buat jualan offline je, tu pun buat ala-ala kadar, pos barang kat kampung, then customer bayar 2 kali tuk habiskan bayaran, dan camtu la rolling bisnes saye.

Penipuan sifu terbongkar apabila saye tak henti-henti menerima dan melayan whatsapps start like page saye mencecah 800 ke 900 likers. Lagi-lagi mase tu adalah mase pekerja government gaji. Saye rase sampai nak seriau dengo bunyi whatsapps masuk, iyelah kan saye tak biase lagi dengan situasi macam tu. Dalam kepala saye asyik ingatkan sifu je mase tu. Hish kenapa la saye tak percaya dari awal lagi untuk gune je teknik yang sifu najib ajarkan ni, tipu la sifu ni uhuuu.

Terbaru saye update sale pada 28 jan lepas Alhamdulillah sale naik mendadak ke 338%. Kalau pendapatan saye sebelum ini adalah dalam 750 je sebulan, kali ni saye mendapat sale RM 3290. Nampak macam sikitkan tapi hanya Allah saja yang mengetahui macamana perasaan gumbiranya hati hamba ini.

Kedatangan saye kali kedua ke seminar roket emel sebab nak top up ilmu disamping rase cam best je join kelas sifu ni setiap kali diadakan kat KL (still semangat mai awal sebab teruja nak dapatkan free gift ilmu dalam bentuk DVD) ehee. Kali pertama saye pergi aritu dah tanamkan azam nak join kelas Intensif Momentum Perniagaan Internet (IMPI).

000_4681

Tapi takde rezki, dan kali kedua ni pun berazam jugak nak join, kesudahannya belum ade rezki jugak. PITIH belum cukup. Saye rase 2 kali down sebab tak dapat join, UWAAAA. Tapi saye masih rasa sangat bersyukur dapat menghadirkan diri ke seminar roket emel. Rase sangat berterima kasih dengan sifu najib. Walaupun pergi ke seminar roket emel je dah boleh membuatkan sale macamni, apatah lagi kalau dapat join IMPI.

000_4668

“ Ya Allah tolonglah dengar doa hambamu ini, sesungguhnye saye sangat berterima kasih dengan insan yang bernama Mohd Najib Asaddok. Engkau murahkanlah rezkinya, kaya dan berjayakanlah die. Semoga die dan familynya tergolong dengan orang-orang yang kau berkati dan sayangi. Sesungguhnya ya Allah aku tak dapat membalas jasa dengan ilmu yang diturunkan kepada hambamu ini dan sangat berterima kasih kerana memberatkan hatiku untuk pergi ke kelas roket emel “ Ameen.

Sebenarnya dah lame sangggat niat dihati untuk menulis warkah ini. Tetapi asyik terpadam dengan kesibukan yang tak dirancang. Tujuan saye menulis ini bukanlah untuk mengampu atau nak sesaja nak ‘up’kan sifu Najib, tetapi saye rase sangat bersalah kalau tak kongsi kesuksessan saye meraih sale yang lepas, yang agak luar biasa bagi saye.

Jadi saye pon mengaranglah warkah ini. Maaf lah saye tak pandai sangat nak menulis dalam formal writing. Selain penggunaan ayat yang bercampur aduk dengan elemen semenanjung Malaysia, sebab saye ni dilahirkan daripada sebelah borneo dan sangat teruja menggunakan elemen semenanjung untuk pertuturan harian saye di sini. Doakan saye pulak tuk jadi next student sifu Najib kat IMPI ye nanti, Salam.

With a big HEART,
Hazlihan Bin Haris @ AN Surui

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !