fbpx
blog najib asaddok

Jualan Kedai Bakery Meningkat Kerana Selalu Buat Facebook Live

Jualan-Bakery-Meningkat-Kerana-Selalu-Buat-Facebook-live

Buat bisnes ni bukan semudah ada kedai dan ada produk je. Bila kita terdetik nak bukak bisnes, banyak benda yang kita perlu titik beratkan dari segi kos, pelanggan, supplier dan macam macam lagi. 

Irma Binti Mohd Hashim ni merupakan Founder kepada kedai kek yang diberi nama My Sweet Bakery. Kedai Bakery ni dah dibuka hampir 7 tahun. Pada awal pembukaan nya, banyak cabaran yang terpaksa Irma tanggung. 

Dia akui susah nak bagi orang nampak dan tahu tentang kewujudan bisnes yang dia buat. Bila dah ada kedai, pelanggan yang datang setiap hari boleh dikira dengan bilangan jari. Hanya sedikit sahaja. 

Bila tak ada ramai pelanggan, semestinya hal ni juga menjejaskan hasil jualan kedai bakery nya. Bila ditanya tentang Facebook, ni lah salah satu cabaran terbesar untuk nya. Dia tak tahu nak buat Facebook untuk tarik lebih ramai pelanggan. Dia lebih selesa untuk buat bisnes secara offline sahaja. 

Disebabkan bisnes ni salah satu mata pencarian dan niat nak bahagiakan keluarga, dia perlu buat sesuatu. Kita buat bisnes ni buat untuk suka-suka tapi perlu dijaga untuk jangka masa yang lama. Mana ada owner bisnes yang bukak bisnes untuk waktu yang sekejap je kan. 

Disebabkan bisnes ni salah satu mata pencarian dan niat nak bahagiakan keluarga, dia perlu buat sesuatu. Kita buat bisnes ni buat untuk suka-suka tapi perlu dijaga untuk jangka masa yang lama. Mana ada owner bisnes yang bukak bisnes untuk waktu yang sekejap je kan. 

Mula kenal Najib Asaddok di Facebook, dia berani kan diri untuk join kelas Roket Pemasaran Momentum pada bulan Jun 2020. Ilmu yang dia belajar buatkan dia perlu berubah dan buat tindakan untuk majukan lagi kedai bakery nya. 

Dia mula belajar untuk buat Facebook page. Dia akui, Tuan Najib banyak tekan kan tentang kelebihan Facebook yang berpotensi untuk majukan bisnes yang ada. Dia mula buat Like Marketing untuk tarik lebih ramai pelanggan. Hari demi hari, dia teruskan untuk dapatkan bimbingan dalam Platinum untuk sentiasa diguide dalam bisnes. 

Bukan setakat Facebook, sedikit sebanyak dia mula mahir untuk buat copywriting yang bagus untuk buatkan pelanggan tertarik. Salah satu benda betul yang dia buat, dia mula konsisten buat Facebook Live. Dari sini lah pelanggan mula kenal dan tahu apa bisnes yang dia buat. 

Alhamdulillah, pelanggan mula ramai datang ke kedai. Followers di Facebook juga meningkat. Pelanggan juga mula yakin dengan produk hasil keluaran bakery yang diusahakan nya. 

Irma juga berkongsi dengan kami Team Momentum, selepas dia buat tindakan yang betul sales mula meningkat daripada RM10,000 naik ke RM30,000 kemudian RM70,000 sebulan. Syukur Alhamdulillah, sekarang dah buat lebih dari RM130,000 sebulan. Dahsyat kan?

Banyak lagi sebenarnya potensi yang besar untuk peniaga di luar sana untuk berniaga guna Facebook. Kalau korang nak tahu, banyak kos yang korang boleh jimat bila menggunakan Facebook Ads ni. 

Saya nak bagi 7 video PERCUMA tentang Strategi Facebook Ads Capai RM10,000 Pertama. Dapatkan akses untuk tengok video ni di www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !