Jadi Usahawan Yang Pekak Badak

Jadi Usahawan Yang Pekak Badak

Sebelum buat apa-apa kita kena betulkan niat untuk kita bangkit bukan sekadar nak buat SALES atau berniaga nak buat DUIT tetapi kita bangun sebab nak bantu lebih ramai orang insyaAllah. 

Benda pertama yang korang kena fikir ialah apa manfaat yang kita boleh beri pada orang dan apa yang buatkan pelanggan kita ni rasa lebih tenang. 

Jadi hari ni saya nak share beberapa point tentang betapa pentingnya seorang usahawan menjadi usahawan PEKAK BADAK. Siapa kat sini nak tahu kenapa kita kena jadi usahawan yang pekak badak?

Meh saya share sikit, di luar sana terlampau banyak yang cakap TAK BOLEH berniaga sebab ni tengah Covid-19. Ada ke macam tu? Ini realiti yang berlaku dalam masyarakat kita. Orang duk cakap tak boleh tak boleh macam jadi zikir yang diulang banyak kali. 

Korang faham ke faham ni? Ada masa memang kita kena pekakkan telinga dan menjadi usahawan yang pekak badak. WHY? Sebab terlalu ramai orang yang tak suka tengok orang lain berjaya. 

Pernah ke korang terfikir kenapa setengah orang yang tak suka tengok orang lain berjaya? Percaya lah, korang akan alami situasi ni bila korang pergi kelas dan belajar. Ada orang yang mengata..

Macam saya dulu orang kata, “Bodoh la kau pergi belajar, bayar kelas mahal-mahal. Kenapa sibuk nak pergi belajar?” 

Kata-kata negative ni la most of the time, kita kena abaikan dan jadi PEKAK BADAK. Faham ni? Ada orang yang tak suka lihat kejayaan orang lain sebab satunya dia masih lagi tak berjaya. 

Banyak lagi saya nak share dengan korang ni.. Jom saya share dalam video Sarapan Minda Momentum ni..

Saya dan Team Momentum serius nak bantu anda naikkan jualan bisnes. Jom dapatkan info dan maklumat lanjut mengenai bisnes online serta cara yang betul untuk tarik ramai pelanggan di www.TelegramNajib.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !