fbpx
blog najib asaddok

Ibu Terlalu Ghairah Kejar Impian Sampai Anak Pon Tak Kenal Ibu Sendiri

Ibu Terlalu Ghairah Kejar Impian Sampai Anak Pon Tak Kenal Ibu Sendiri

Sedih! Konon buat dua bisnes boleh kaya tapi dua dua tak boleh fokus.

Korang ada kenal tak mana-mana kawan korang yang buat dua bisnes ni? Diorang fikir kalau buat dua bisnes ni boleh cepat kaya tapi hampehh. Come on lah, satu bisnes pon susah nak dapat sales, ni nak ada dua bisnes. Tak rasa kelam kabut ke?

Ibu Terlalu Ghairah Kejarkan Dua Bisnes Sampai Anak Pon Tak Kenal Ibu Sendiri

Pn Nor Ashikin ni buat bisnes keluarga dan menetap di Sepang, Selangor. Dah 10 tahun dah ambil alih buat bisnes yang berasaskan kelapa ni tapi mula lalai bila start jadi stokis produk orang. Dia rasa terkesan sangat masa krisis Covid-19. Dia rasa dia perlu buat online, perlu belajar online. Sebab kalau tak, memang dia rasa terlambat dan taktahu nak buat apa.

Bila dah jadi stokis, bisnes keluarga dah mula dilupakan. Lebih malang, anak dan suami pon diabaikan. Mula-mula rasa seronok bila dah ada ramai ejen dan sales makin naik. Setiap hari fokus dia hanya untuk bisnes dan macam mana nak rekrut lebih ramai ejen lagi.

Sampai satu tahap yang Puan Ashikin rasa jatuh terduduk, bila sales sebagai stokis mula jatuh. Bisnes keluarga yang diuruskan sepi macam tu je. Yang dia boleh buat hanya mampu menangis dan menangis. Yang buat dia rasa lagi sedih ialah bila balik dari rumah anak-anak tak sambut dan peluk dia. Padahal dia ibu tapi anak-anak seolah tak kenal langsung dia siapa.

Ibu Terlalu Ghairah Kejarkan Dua Bisnes Sampai Anak Pon Tak Kenal Ibu Sendiri

Dari sini dia mula tersentak dan sedar yang selama ni, dia memang tak luangkan masa dengan anak-anak dan suami. Suami pula start jauhkan diri. Ejen bawahan lari sebab tertekan asyik buat benda yang sama -je. Buat sales, sales, sales……. Tak bagi training apa-apa pon.

Satu malam, Pn Ashikin ternampak video Sifu Najib time scroll Facebook, dan start follow semua video- video sifu. Ada satu video yang betul-betul buat dia terasa dimana Sifu sebut hal bisnes dan kekeluargaan. Banyak benda yang perlu dia betulkan. Rupanya suami nya ada terkecil hati. Patutlah buat apa-apa bisnes tak menjadi sebab dia rasa ni la puncanya dan dia perlu minta maaf. Start dari sini dia nak ubah semuanya.

Dia ambil alih semula bisnes family dan mula join Program Roket Pemasaran Momentum (RPM). Tak cukup apa yang dia dapat daam RPM, Pn Ashikin teruskan journey ke program ARB. Lepas kelas, dia dah start buat sales. Dia mula nampak, yang bila buat bisnes ni kita perlu fokus buat satu benda je. Bisnes bukan hanya nak menjual, tapi membantu pelanggan kita.

Ibu Terlalu Ghairah Kejarkan Dua Bisnes Sampai Anak Pon Tak Kenal Ibu Sendiri

Selepas join Program Platinum, segalanya berubah. Dia mampu capai sales RM15,000 dalam masa 2 minggu sahaja. Hubungan antara suami dan anak-anak juga semakin baik. Pn Ashikin tak sangka, akan diguide sebaik ni sampaikan dia baru buat tindakan sikit tapi dah boleh buat sales yang banyak. Berbeza dengan apa yang dia buat dulu. Sebab tu la pentingnya orang guide dan ada ilmu ni.

Ada ke kawan-kawan korang yang ada alami situasi yang sama tapi malu nak buat tindakan? Jangan biarkan hidup dia tak tentu arah sebab taktahu nak buat apa. Segera bagi dia link www.naktarikpelanggan.com  untuk mendaftar dalam Kelas Tajaan Yang Bernilai RM10,000 tapi saya bagi secara PERCUMA jer. 

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !