fbpx
blog najib asaddok

Hati Baik Akan Menarik Rezeki Yang Baik

Hati Baik Akan Menarik Rezeki Yang Baik

Tajuk hari ni saya nak sentuh pasal hati dan sejujurnya topik ni memang berat, insyaAllah saya cuba ringankan. 

Nak cerita pasal hati ni pergi la tengok hati kanak-kanak, bersih dan penuh kasih sayang. Bila dah dewasa kita memang tak boleh lari dari buat kesilapan, kenapa?

Sebab Allah swt tak nak kita rasa diri kita ni baik, Allah tak nak kita rasa bagus dan Allah nak kita rasa takut jauh dari Allah dan takut dengan seksaan api neraka.

Bila kita tak buat silap, kita akan rasa kita ni insan terpilih dalam dunia. Sedangkan Rasulullah saw pun buat silap dan ditegur dalam al-Quran apatah lagi kita. 

Perkara paling penting kita nak elakkan hati kita ada satu zarah takabur dan itu paling berat. Pada saya dosa hati paling berat adalah takabur atau sombong. Ini saya hanya share apa yang saya tahu.. 

Orang boleh sombong pandai, kaya harta dan banyak lagi. Nauzubillah kalau kita ada rasa macam ni. Kalau boleh elakkan ya sebab semua apa yang kita ada ni adalah Allah swt punya. Boleh ke boleh?

Kita juga kena jauhkan diri dari rasa bagus, riak, rasa hebat berbanding orang lain dan hasad dengki. Cer tengok balik hati masing-masing ada ke semua rasa ni, kalau ada istighfar la banyak-banyak.

Nak saya share lebih lagi? Saya teruskan next point dalam video Sarapan Minda Momentum ni..

Saya dan Team Momentum serius nak bantu anda naikkan jualan bisnes. Jom dapatkan info dan maklumat lanjut mengenai bisnes online serta cara yang betul untuk tarik ramai pelanggan di www.TelegramNajib.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !