fbpx
blog najib asaddok

Buat Bisnes Dah Lama Tapi Rugi Ratusan Ribu Ringgit

Buat Bisnes Dah Lama Tapi Rugi Ratusan Ribu RInggit

15 Tahun Buat Bisnes Hanya Sia-sia.. Akhirnya Personal Shopper ni dah tahu apa punca banyak kali rugi dan gagal!

Pn Isnaini Bt Moin merupakan Personal Shopper Handbag (Sahirah Shop). Dia dah buat bisnes selama 15 tahun tapi tiada saving langsung. Bisnes Puan ni bermula dari minat untuk menjual handbag, kini minat bertukar jadi kerjaya. Dia betul-betul serius untuk bukak bisnes. 

Puan Isnaini ingat jual handbag ni mudah dan senang. Sebab tu dia terus buat keputusan tanpa mengambil kira beberapa faktor. Malangnya, dia rugi dan lebur ratusan ribu ringgit. Hal ini berlaku sebab dia silap cara. Marketing yang dia buat banyak kali gagal dan tiada hasil. 

Lebih menyedihkan, produk yang dia jual tak jalan dan langsung tak laku. “Kalau beg tu boleh tumbuh cendawan, dah tumbuh dah”, ujarnya dalam keadaan sedih. Masa ni dia betul-betul dah give up untuk teruskan bisnes yang ada. 

Tak nak terus rugi dan buang masa, dia mengambil keputusan untuk cari guru dan belajar tentang bisnes. Sebab tu dia nekad untuk belajar dalam Kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) di Shah Alam. Dia start sedar adanya guru untuk tegur kesilapan yang kita buat. “Saya dah hampir give up dan bisnes saya tak nampak jalan, tapi Tuan Najib Asaddok bagi saya sinar yang baru” ….

Alhamdulilah, berkat kesabaran dan tindakan dia,  sales bisnes meroket berkali ganda. Bisnes yang hampir terkubur, kini meningkat ke tahap yang dia tak pernah sangka. Dia dapat capai sales RM100,000. Dulu hanya bergerak seorang, kini dah mampu ada team sendiri. Sekarang produk yang dijual laku teruk. 

Antara tiga benda betul yang dia buat ialah, sentiasa konsisten buat Facebook Live dan konsisten share content yang beri value dekat orang ramai. Selain tu, dia juga buat Like Marketing untuk tarik lebih ramai followers di Facebook Page. 

Banyak dah perubahan yang dia dah lalui. Kalau dia tak mulakan tindakan dan give up terlalu awal, saya percaya dia mungkin tak kan dapat rasa apa yang dia kecapi. 

Sebab tu saya tak nak anda mudah putus asa dan start untuk bangkit dari semua masalah yang ada. Kalau anda ada situasi yang sama, jangan biarkan anda terus rugi dan buat silap. Saya nak bagi Kelas Onlinekan Bisnes Anda (OBA) secara PERCUMA untuk anda roketkan sales. Segera daftar di www.naktarikpelanggan.com .

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !