fbpx
blog najib asaddok

Bersangka Baik Dengan Orang Kaya

Bersangka Baik Dengan Orang Kaya

Sebagai manusia kita kena sentiasa bersangka baik supaya dapat sales yang bagus, rezeki yang baik, kesihatan yang baik, dapat beribadah dengan baik dan sangka insyaAllah dapat jumpa orang yang baik-baik.

Tajuk saya hari ni bersangka baik dengan orang kaya, bukan kaya dari segi duit je tapi dari senyuman, baik budi dan sebagainya. 

Macam saya dulu pakai kereta kancil dan duduk rumah sewa, itu pun ada kawan-kawan yang perli.. “Orang kaya kluang.. Orang kaya kluang”. Saya tak kata apa tapi saya aminkan sebab saya kita tak payah layan orang yang niatnya memerli. 

Bila dia berkata baik sama ada niat betul atau perli, itu urusan dia dengan Allah swt tapi bila dengan kita aminkan je la. 

Pada mulanya memang agak janggal tapi bila dah lama amalkan “amin” tak mustahil Allah makbulkan jadi kenyataan. Kita tak tahu mungkin doa orang lain pada kita makbul.

Ikut pengalaman saya dulu bila nampak orang yang lebih dari saya, saya akan istighfar untuk elakkan kita cemburu tak bertempat. Bila kita cemburu, kita tak sedar sebenarnya rezeki setiap orang dah ditetapkan oleh Allah swt. 

InsyaAllah kalau ada orang jahat nak halang rezeki datang pada kita, ia tak akan jadi sebab rezeki kita berada di bawah perlindungan Allah swt. Dapat sesuatu?

Saya dan Team Momentum serius nak bantu anda naikkan jualan bisnes. Jom dapatkan info dan maklumat lanjut mengenai bisnes online serta cara yang betul untuk tarik ramai pelanggan di www.TelegramNajib.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !