Adakah Anda Cukup Gila Berhenti Kerja Jadi Kaunselor Yang Senang Lenang Atau Hidup Banyak Cabaran Sebagai Usahawan?

Pn Carmelita betul-betul fokus full-time pada bisnes sejak tahun 2016 lagi. Sebenarnya beliau memang minat pada fashion tapi langsung takda pengalaman dalam bidang fashion dah bisnes. 


Kerja giler yang beliau buat adalah berhenti kerja dan fokus pada bisnes. Disebabkan cita-cita beliau sanggup buat..


Beliau buat jer bisnes ikut Google yang entah betul entah tidak. Ada satu tahap beliau rasa macam betul ke pilihan yang beliau buat.


Masa beliau di China rasa macam Bangla angkut kain sebab semua benda beliau perlu buat. 


Alhamdulillah selepas bermacam dugaan beliau hadapi dan kesabaran beliau hasilnya baru nampak sekarang walaupun hampir give up.


First program beliau join pada Disember 2016 untuk iaitu Roket Emel. Beliau ambil masa 6 bulan baru nampak hasil bisnesnya..


Nak tahu ker nak tahu apa benda betul yang beliau buat sehinggakan beliau dapat capai sales tahun 2020 sehingga bulan April RM1,825,082 ?? Baru 4 bulan jerr kot!! 


Siapa yang nak tahu, meh saya kongsikan..

1. Semangat konsisten belajar


Beliau tak pernah give up untuk belajar. Terkadang sales turun itu yang buat beliau perlu fikir untuk buat improvement. Cari balik apa yang silap..

Give up bukan ciri-ciri orang berjaya. 

2. Banyak memberi


Beliau rasa banyak memberi itu membuatkan beliau rasa bahagia. 

Walaupun waktu tu tiada duit tapi bila mak teringinkan sesuatu beliau akan tetap usaha dapatkan apa keinginan mak beliau.

3. Meminta pada Allah


Walaupun kita dah usaha buat itu ini tapi tak jaga hubungan dengan Allah tak guna juga. 

Apapun kita perlu berbalik padaNYA sebab apa yang kita ada sekarang ini semuanya milik Allah. 

4. Ada circle yang positif 


Bila masuk dalam Momentum beliau ada circle yang positif. Sebenarnya beliau seorang yang pendiam.

Tapi bila ada rakan-rakan dalam Ultimate banyak perkara baik dan positif yang beliau dapat..

5. Fokus apa nak capai


Sebelum ni beliau tak tahu apa perkara yang beliau nak sebab itu banyak langgar dinding sebelum jumpa Momentum. 

Pentingnya fokus pada apa benda yang nak capai itu yang buat kita dapat apa yang kita inginkan. Matlamat dan impian kena jelas. 

 

Anda dapat sesuatu?? Saya yakin anda juga boleh berjaya macam Pn Carmelita. 


Anda nak buat tindakan awal?? Selepas raya ini kita ada program RPM. 


Apa kata luangkan masa untuk join program Roket Pemasaran Momentum (RPM) Info lanjut boleh dapatkan pada link di bawah ni..

Anda boleh daftar di link –> www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !