fbpx

5 Perkara Saya Belajar Tentang TREND ONLINE Hasil Merantau Sejauh 14,128 KM ke Los Angeles.

 

 

1. Mentaliti Menjual Akan Bunuh Bisnes.

Bila masuk dalam dunia online terutamanya sosial media, kita tak boleh bawa mentaliti MENJUAL barang/servis semata-mata. Ramai usahawan hanya fikir cara nak menjual produk hanya dengan promosi, promosi dan promosi. Sedangkan perkara ni akan membuat bakal pelanggan cabut lari, bukan buat pelanggan suka dengan kita.

Dalam dunia online atau digital, menjual bukan langkah utama. Orang akan bosan dan lagi senang nak lari.

Mentaliti yang perlu ada bila dah onlinekan bisnes adalah always love your customer . Kena kenal siapa pelanggan anda betul-betul, kena tahu apa dia suka, Inilah langkah yang jadikan Amazon sangat power dalam online.

 

 

2. Teknologi Pemasaran Online Cepat Berubah

Dunia online atau digital semakin hari semakin banyak perubahan. Tahun demi tahun akan ada perubahan sebab teknologi dan potensi komputer ni semakin berkembang.

Ramai orang komplen kenapa sosial media marketing macam Facebook Ads makin mahal, makin tak berkesan dan macam-macam lagi berita baru yang dia rasakan berita buruk. Tapi dia tak faham apa asasnya dan tak faham sebenarnya apa perkara yang PENTING dalam sosial media iaitu CONTENT.

Nak berada dalam online untuk jangka masa panjang wajib faham asas dan bertindak ikut perubahan yang ada ketika tu. Kena cepat, kalau lambat, meninggal. Ada 4 kunci penting dalam pemasaran online yang saya selalu kongsikan sebelum ni.

 

 

3. Upgrade Diri Ilmu

Dalam Seminar Roket Bisnes, pelbagai perkara yang power dan berkesan dikongsikan untuk pastikan usahawan yang berniaga dah onlinekan bisnes dia, boleh bertahan, malah berkembang untuk jangka masa panjang.

Ilmu yang dikongsikan dalam Seminar bukan biasa-biasa tapi ILMU yang wajib usahawan tahu sebelum dan semasa dia onlinekan bisnes.

Semua Ilmu, teknik dan strateginya sangat berkesan, berikan impak tinggi dan sangat WELL PROVEN SUCCESS.

Ramai usahawan mengeluh sales takde masa buat online. Nah, Seminar Roket Bisnes jawapannya untuk tutup pintu ‘tak tahu tu’.

Klik sini:
www.roketbisnes.com
Semua info Seminar Roket Bisnes anda boleh dapatkan pada link atas tadi

 

 

4. Love Customer More !

Bila bisnes anda masuk dunia online atau digital, bersedia untuk menjual tanpa menjual.

Aik, kenapa macam tu?

Dunia online atau digital tu sendiri adalah dunia perkongsian. Banyak content yang ada dalamnya semuanya bersifat info yang orang share.

Sebab tu anda juga perlu banyakkan sharing dalam platform sosial media, seperti dalam Facebook Page. Anda kongsikan tips, info, video dan imej yang berkaitan bisnes anda.

Dari situ anda mudah bina kepercayaan dan hubungan dengan audience anda. Dari situ anda akan nampak sales mula masuk satu persatu sampai anda tak boleh handle demand dan stok licin..

Ni namanya Content Marketing..

 

 

5. Susun Strategi Kempen Pemasaran Online

 

Apa yang berlaku kepada ramai Usahawan, diorang menggunakan platform online hanya untuk mengiklan semata-mata. Tiada langsung kempen pemasaran yang tersusun dan terarah untuk menarik ramai pelanggan.

Anda perlu ada susunan kempen bila anda mula kempen online ni. Macam mana mulakan kempen, siapa pelanggan yang anda target, apa content yang anda akan kongsikan. Kempen yang bagus mempunyai content yang bagus & menarik. Ini yang akan menjadikan iklan dalam kempen tu menarik ribuan pelanggan dan bisnes jadi huru hara.

 

 

Habis tu macam mana saya nak faham dan mulakan kempen pemasaran online?

Sebab tu Ilmu tu sangat penting dan anda boleh dapatkan Ilmu ni dalam Seminar Roket Bisnes.

Dapat je idea, faham je gambaran besar tu, anda dah boleh ambil TINDAKAN dan bisnes anda mula meroket dengan dasyat!

 

Amacam? Dapat idea ke dapat idea dari sharing saya ni?

Jauh tau saya menulis ni dari Los Angeles International Airport waktu menunggu flight balik ke Malaysia.

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !