fbpx
blog najib asaddok

3T Nak dapat SALES tinggi secara online

dapat sales online

Ramai yang mengadu tak dapat sales, stuck tapi tak cuba cari jalan untuk selesaikan secara online. Kalau tak dapat sales, try naikkan jualan dulu. Jangan sibuk nak tambah team members.

Ramai kat sini fikir, tambah team members je boleh naikkan sales. Sebab apa?

Sebab mereka fikir, lebih ramai orang, makin banyak idea yang membantu.

Tak guna nak tambah team members kalau sales tak naik. “Kenapa sales turun?”, “Kenapa sales gagal naik?”

Ini antara soalan-soalan yang kami selalu dengar daripada para usahawan diluar sana. Nak tahu cara tingkat kan sales bisnes anda?

  1. Tambah bilangan fans
Point 1

Jangan terlalu gelabah atau gelojoh untuk iklankan produk. Manusia ni tak suka iklan. “Kalau anda pon sama kan?” “Suka ke tengok iklan terlalu banyak?” Saya berani jamin yang anda akan muak. “Asyik – asyik iklan yang sama”. Takde benda lain ke”.

Share content yang menarik, copywriting yang bagus untuk tarik pelanggan
kita. Tunjukkan video dan gambar yang boleh menyentuh emosi mereka. Dengan cara ni, comfirm jualan anda bukan saja laku, tapi sales meningkat berlipat ganda.

2. Trafik

Point 2

Bawa masuk dulu pelanggan untuk tengok produk atau servis kita. Jangan terus nak menjual. Tunjukkan yang kita ni ada value, ada nilai untuk bantu mereka.

Cara ni baru boleh tarik sales berganda. Kalau asyik nak menjual je, pelanggan pon tak nak tengok apa yang kita jual. Bantu mereka untuk selesaikan masalah yang dihadapi dan cuba yakinkan yang kita ni boleh selamatkan mereka. Boleh ke boleh?

3. Tambahkan Sales

Point 3

Fikir macam mana cara nak buat duit. Usahawan kena bertarung dengan perkara-perkara negatif yang cuba kata yang kita tak boleh nak buat duit.

Banyak sangat drama dalam kepala otak sampai tak mampu nak fikir. Jangan peduli apa yang orang kata. Lakukan tindakan yang luar biasa dan buktikan dekat orang ramai yang anda mampu capai apa yang anda nak.

Teknik teknik ni sangat membantu kita untuk capai lebih ramai pelanggan. Ingat ! Pelanggan ni “KEUTAMAAN” yang kita kena bantu dulu.


Manusia ni akan lebih suka kalau kita tunjuk yang kita betul betul nak tolong mereka. Mereka akan rasa kita ni prihatin dan cuba hargai mereka.


Anda dapat sesuatu??

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !