3 Tips Tackle Hati Pelanggan

3 Tips Tackle Hati Pelanggan

Siapa dekat sini kenal peniaga atau usahawan yang dah lama berniaga tapi masih lagi stuck dan tak dapat tarik ramai pelanggan?

Nak bina bisnes ni bukan sehari dua, ada yang makan masa hampir belasan tahun tapi disebabkan wabak Covid-19, banyak perubahan yang berlaku pada kehidupan dan bisnes.

Kalau sebelum ni sales cecah ratus dan puluhan ribu ringgit sebulan.. Kini, peniaga hanya mampu meratap apabila duit dalam bank semakin hari semakin susut dengan komitmen sewa, gaji pekerja dan perbelanjaan harian untuk terus survive. 

Siapa jer tak sedih.. Kami faham dan turut rasa tekanan dan kekecewaa yang peniaga rasai sekarang ni..

Percaya lah, masih ada harapan untuk korang bangkit dan naikkan semula bisnes yang korang jalankan selama ni. 

Kalau bisnes korang sendu, krik krik tak ada pelanggan nak beli.. InsyaAllah dengan izin Allah swt, tips ni sedikit sebanyak dapat bantu korang pikat hati pelanggan dan buat mereka terus membeli. Amacam?

So jom kita start..

1. Bina Engagement

Peniaga perlu bina relationship atau engagement dengan bakal pelanggan. Contohnya minta orang untuk like, komen dan share dalam Facebook Live sebab lepas ni apa-apa benda yang korang posting orang tu akan dapat. 

Sebab tu penting untuk kita create relationship supaya nampak lebih mesra, more personal dan tak nampak lah kita ni hanya berniaga. Ingat ya, marketing is about create relationship, bukan hanya nak menjual barang.. 

2. Banyakkan Sharing

Kunci utama untuk tarik ramai orang masuk dan aktif dalam Facebook Page kita adalah banyakkan sharing. Haaa penting tau benda ni, bukan ingat nak buat iklan jer.. 

Contoh sharing yang korang boleh buat ialah buat Facebook Live, bagi info, nasihat, video tips atau bagi solution pada bakal pelanggan sebelum dia membeli.

Ini lah yang orang nak dan cari dalam online. Korang okay ke okay setakat ni?

3. Tunjuk Testimoni

Bukan mudah nak buat orang percaya terutama sekali orang yang kita tak kenal. Betul ke betul? Jadi benda paling penting untuk raih kepercayaan bakal pelanggan adalah korang kena fokus untuk share banyak result atau testimoni. 

Bila kita buat secara konsisten, insyaAllah dapat bantu tarik ramai pelanggan sebab manusia ni mudah tertarik pada result. Mereka rasa lebih yakin dan percaya kita boleh bantu.

Korang dapat sesuatu? Kalau ramai orang dah berjaya onlinekan bisnes dan naikkan sales dengan guna tips ni korang pun boleh!

Yang penting kena rajin upgrade ilmu, luangkan masa untuk belajar dan komited nak selamatkan bisnes.. Ini lah masa yang sesuai untuk korang korang kuasai online. 

Saya dan Team Momentum tak sanggup nak tengok korang struggle dalam bisnes. Nak ke nak saya bantu? Jom dapatkan bimbingan dan info kelas PERCUMA dalam www.TelegramNajib.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !