fbpx

3 Langkah Memerdeka Diri, Bisnes Dan Kewangan

3 Langkah Memerdekakan Diri, Bisnes Dan Kewangan

Siapa dekat sini rasa diri, bisnes dan kewangan dah merdeka? Maksudnya tak ada masalah lah, senang kata apa-apa yang berlaku dia boleh handle.

Mesti ramai lagi yang rasa banyak perkara yang perlu diperbaiki. Betul ke betul?? 

Sebab tu, saya nak sharekan apa perkara yang kita perlu buat untuk memerdekakan diri, bisnes dan kewangan.

Jom baca sampai habis tau apa yang saya nak kongsikan ni…

  1. Sentiasa bersedia

Apa yang akan berlaku kita kena sentiasa bersedia. Yelah, kita pun tak tahu apa yang akan terjadi di masa akan datang.

So, dari sekarang nilah kita kena bersiap sedia dari segi mental, fizikal. Apa yang kita boleh prepare, contoh macam plan A,B dan C kena ada untuk bisnes. Faham ke faham ni?

  1. Ada saving yang bagus

Kenapa perlu ada saving? Yelah, duit saving tulah nanti kita akan gunakan untuk survive. Dari sekarang nilah perlu menyimpan, mulakan dengan nilai yang kecil dulu kalau tak mampu.

Yang penting kita menyimpan. Kalau apa-apa jadi kan senang, tak perlu meminjam dekat orang. 

  1. Sentiasa upgrade ilmu dan diri

Point ketiga ni yang paling penting. Sebab, bila kita ada ilmu ni kita tahu apa benda betul yang kita buat. 

Dengan ilmu juga kita dapat elakkan diri kita daripada melakukan kesilapan. Bila ilmu penuh di dada upgrade diri dengan mengajar orang lain pula.

Dapat ke dapat ni point yang saya kongsikan?

Jom subcribe channel Youtube Najib Asaddok untuk dapatkan lebih banyak tips bisnes -> www.youtube.com/najibasaddok . Jangan lupa like dan subscribe tau! 😉

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !