fbpx

Bisnes Sendu Waktu Bulan Ramadhan? Gunakan Cara INI!

Bisnes Sendu Waktu Ramadhan. Gunakan Cara Ini

Bila ramadhan jer bisnes mula slow, mula untuk merudum dan sendu Selalu sangat ke korang punya bisnes jadi macam ni? 

Korang mungkin buat posting benda yang sama asyik-asyik promo 24 jam. Korang tak buat lain daripada lain. Apa kata lepas korang baca ni, korang terus ubah tindakan tu jadi lebih luar biasa. 

Yelah kan, kalau asyik buat benda sama jer jadi benda yang sama juga lah korang akan dapat. Meh sini baca kejap supaya korang dapat AHA moment atau idea untuk buat something yang berbeza.. 

Jangan lupa kongsikan juga ya pada rakan supaya bermanfaat pada yang lain.. 

1. Buat Kempen Sempena 

Daripada asyik promo-promo jer, bagus lagi kalau korang buat kempen sempena bulan Ramadhan ker, bulan Syawal ke… Yang penting semua posting korang CTA ( Call To Action ) pada kempen korang. 

Kalau korang ada website atau landing page, CTA kan ke situ. Kalau ada whatsapp, CTA kan juga ke situ. 

Kempen ni penting sebab nak buat orang lebih nampak bisnes korang ni ada kelainan atau unik. Lagi ramai orang tertumpu dengan kempen korang, lagi tinggi sales korang akan capai. 

2. Posting Bulan Ramadhan

Haa, sempena bulan Ramadhan ni posting korang kena lah menarik audience untuk baca.. Kalau nak cerita tentang kebaikkan boleh dipersilakan, sama ada nak posting tentang Doa ke Amalan yang baik sewaktu bulan Ramadhan ke..

Kenapa korang kena buat macam ni? Ini dinamakan Ride The Wave.. Jadi bila ramai yang nampak korang share benda yang bermanfaat makin ramai lah akan berkumpul di FB Page korang tu. 

Lama kelamaan diorang akan terpengaruh dan akan tertarik dengan apa jer yang korang keluarkan tak kesah lah “produk atau servis dalam bisnes yang korang buat” 

3. Buat Contest Atau Freemium Gift

Sempena Ramadhan atau sempena Syawal korang boleh juga buat contest atau freemium item untuk bagi pada audiences & fans korang tu.. 

Kuih ke, E-book ke itu semua terpulang pada korang nak gunakan apa untuk buat orang tertarik dengan bisnes korang jalankan. 

Tapi ingat ni, kalau korang buat contest pastikan jangan terlalu kerap beri duit tau! Sebab korang akan tarik ulat-ulat contest.. Yang hanya pandang pada duit semata jer.. End up, sales korang sendu jer. 

Jadi pastikan jangan terlalu kerap buat contest yang menang duit ya. 

Amacam, dapat sesuatu? Buat kelainan sikit dalam bisnes korang, korang akan dapat benda berbeza juga nanti dari segi penyampaian. 

Renung-renungkan & selamat beramal… 

Psstt Jom sama-sama meroket masa bulan puasa.. Kami daripada Team Momentum ingin mengucapkan Selamat menyambut Ramadan Al-Mubarak kepada semua Muslimin dan Muslimat. Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan penuh keberkatan tahun ini. Aamiin.

Korang nak tak kalau saya nak bagi 6 E-Book Copywriting Yang Buatkan Pelanggan Rebut, Bukan Cabut? Free jer ni.. Boleh download di —> www.naktarikpelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !