Apa Persediaan Anda Sebagai Peniaga, Usahawan, Ejen Untuk PKP 3.0?

Apa persediaan anda sebagai peniaga, usahawan, ejen untuk PKP 3.0

Hari ni saya nak bagi satu panduan khususnya kepada usahawan, para peniaga, Ejen, Stokis atau sesiapa sahaja yang terlibat dalam bisnes.

Saya nak bantu korang untuk persiapkan diri dan bisnes supaya dapat berniaga seperti biasa, masih boleh survive sebab peniaga yang tak tak nak bertindak pada waktu ni, mungkin bisnes dia akan meninggal.

Jadi korang ready ke ready ni? Saya nak berikan 7 langkah yang korang patut buat supaya bisnes dapat bertahan dan insyaAllah dapat naikkan jualan.

Baca point-point penting yang saya share ni sampai habis ya.. 

1.      Upgrade Mindset

Tak kira la korang usahawan, peniaga, Founder, Ejen, Stokis atau Dropship. Yang pertama korang kena upgrade mindset untuk sentiasa beri manfaat kepada pelanggan. 

Lebih banyak masalah pelanggan yang korang bantu, peluang bisnes juga akan berkembang sebab jualan akan sentiasa masuk.  

 2.      Sediakan Produk Yang Boleh Bantu Pelanggan

Masa ni korang dah kena fikir apa produk atau perkhidmatan yang boleh bantu pelanggan tapi jangan overclaim produk kita boleh selesaikan semua jenis masalah ya.. Kita cuba fokus pada satu atau dua masalah sahaja. 

3.      Buat Online Awareness

Masa ni la korang kena buat online awareness gila-gila sebab kita dah tak ada masa nak fikir “nak online ke taknak?”. Percaya pada diri sendiri dan buat jer..

Eh senang cerita, online di musim PKP adalah wajib sebab masa ni la korang kena lebih kerap muncul di khalayak ramai untuk tarik lebih ramai pelanggan.

4.      Promosi Sempena PKP

Manusia suka pada offer, diskaun, buy 1 free 1 dan bonus.. Jadi apa benda yang korang boleh buat? 

Buat promosi Aidilfitri, mungkin bila pelanggan beli produk dapat percuma payung. Nampak macam kecil je kan? Tapi ini la yang boleh buatkan pelanggan rasa dihargai. 

5.      Beri Pelanggan Extra Value

Extra value yang korang boleh bagi contohnya call pelanggan tanya khabar, tanya apa lagi yang korang boleh bantu dan support sebab manusia ni suka dilayan. Jadi beri lebih sedikit daripada apa yang korang pernah buat sebelum ni.

6.  Sentiasa Kongsi Petua

Orang akan cepat bosan kalau kita asyik menjual dan cerita pasal produk. Jadi apa peniaga patut sharing di Facebook? 

Korang boleh kongsikan petua, tips or trick atau motivation di Facebook Page sepanjang PKP ni. Baru la orang tak bosan.

 7.  Buat Promosi Penghabisan Stok

Kalau peniaga ada stok yang masih tersorok bawah katil, tak habis terjual. Masa ni la korang kena buat promosi penghabisan stok, kasi licin terus. 

Dapat untung dengan harga sedikit atau dengan harga kos pun tak apa. Yang penting korang ada cash yang boleh guna untuk kuatkan kempen.

Korang dapat sesuatu daripada perkongsian saya? Nak ke nak saya dan Team Momentum bantu lebih lagi?

Saya nak jemput korang join Telegram di telegramnajib.com dan saya saya juga nak berikan 6 E-Book Copywriting Yang Buatkan Orang Rebut, Bukan Cabut secara PERCUMA je! Boleh dapatkan di –> www.NakBimbingan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !