fbpx

5 Sebab Usahawan Perlu Berada Dalam Kelas Advance Roket Bisnes (ARB).

advance roket bisnes

Ramai usahawan bengang dengan kehidupan yang biasa-biasa, kehidupan yang tak ada saving dan tak boleh nak ada pilihan untuk beli apa yang dia nak. Lebih bengang lagi bila tengok asyik orang lain je yang capai impian, orang lain je yang boleh gembirakan mak ayah dan pasangan.

Tetapi kita yang dah lama berniaga masih lagi pada level yang biasa-biasa, tu adalah satu kebengangan sampai kita pun rasa tak berapa bijak beb. Macam tak ada apa-apa sumbangan dan itu adalah satu perkara yang sangat membimbangkan dan menyebabkan orang stress.

Banyak isu yang melanda marketing dan bisnes, antaranya bila usahawan masih lagi tak onlinekan bisnes, dia masih lagi tak jumpa jalan, tak jumpa strategi bagaimana nak onlinekan bisnes dan tak tahu cara penulisan COPYWRITING yang berkesan.

Advance Roket Bisnes (ARB) merupakan titik permulaan seorang usahawan yang ingin onlinekan bisnes mereka. Sebelum usahawan belajar Facebook ads dan like marketing, usahawan perlu tahu cara yang betul untuk tulis copywriting yang simple, padat, padu dan beremosi.

Usahawan yang komited nak upgrade hidup dan nak capai lebih banyak kejayaan dalam bisnes WAJIB untuk teruskan baca 5 sebab usahawan perlu berada dalam kelas Advance Roket Bisnes (ARB).

Point 1

4 Kunci Pemasaran

Untuk berjaya dalam bisnes kuncinya adalah pada MARKETING sebab dari marketing lah yang boleh buatkan orang nampak, kenal, suka dan percaya. Kalau anda tak buat MARKETING, siapa yang nak guna produk dan perkhidmatan anda?

Isu dan cabaran utama usahawan adalah fans di sosial media masih bawah 1,000, berapa ratus dan kebanyakan follower di fb adalah hasil daripada invite kawan sendiri sebab tu sales tak pernah nak capai RM100,000 sebulan.

Usahawan perlu belajar strategi yang betul untuk tarik ramai fans sebab fans adalah orang yang nampak kita banyak kali, lepas tu bagi pelanggan kenal, suka dan pecaya. Bila percaya itu lah yang akan bagi high impact pada bisnes.

Point 2

Rahsia Emosi Pelanggan.

Ramai usahawan memang boleh menulis copywriting ikut apa yang dia fikirkan, tapi masalah utama bila mereka tak faham emosi pelanggan dan apa elemen penting nak guna supaya boleh menyentuh hati pelanggan.

Sebab majoriti usahawan dia sebenarnya tak betul-betul kenal perangai dan sifat manusia. Usahawan perlu tahu bahawa pelanggan ni “buy with their heart, not with their head”.

Bila anda buat marketing, anda kena betul-betul faham perangai manusia supaya bila anda cakap atau tulis copywriting, ia betul-betul kena ‘Hot Button’ manusia dan buatkan mereka ni tak dapat nak tidur malam sebab teringatkan produk anda.  

Point 3

Marketing Funnel

Ramai usahawan yang baru setahun jagung gagal dan kecewa dalam bisnes bila fokus terus nak menjual. Langkah penting yang usahawan perlu lakukan adalah belajar dan kuasai MARKETING FUNNEL atau corong pemasaran. Penting untuk usahawan tahu proses ni.

Bisnes anda akan jatuh teruk kalau anda tak beri perhatian pada strategi marketing funnel.  Jadi, kalau taknak terus jatuh menjunam, jatuh rugi dan duit melebur hangus dalam bisnes, usahawan perlu ada ILMU yang cukup kerana pelaburan ilmu adalah yang terbaik dan beri pulangan berganda pada diri kita serta orang yang tersayang.

Point 4

Teknik Copywriting Memukau

Produk atau servis bagus macamana sekali pun, tetapi kalau COPYWRITING kelaut, anda tak boleh tarik perhatian fans dan bakal pelanggan, nampak gaya memang sampai tahun depan takkan ada orang yang beli produk anda. Kalau macam tu baik jadi nelayan je sebab dia akan ke laut. 

Dalam copywriting ni sebelum kita nak menjual produk atau memberi tawaran, anda perlu tonjolkan dulu apa yang boleh buat pelanggan tertarik untuk membaca sampai habis sebab kalau dari posting jer diaorang dah taknak habiskan baca, apa lagi nak “PM” tepi untuk membeli. Faham ke faham ni?

Point 5

Brand Makeover

Perkara asas yang anda WAJIB buat sekiranya nak terus meroket dalam bisnes adalah BRAND bisnes anda. Apa branding yang anda nak pakai? Apa logo bisnes? Apa warna yang anda nak gunakan? Apa yang buatkan brand anda special?

Isu dan cabaran utama usahawan adalah logo sentiasa berubah, lebih teruk bila setiap minggu nak ubah, nak tambah itu ini sampai logo jadi sarat. Pelanggan susah nak kenal dan ingat bila logo sentiasa berubah menyebabkan usahawan terus ketinggalan jauh dan tenggelam dalam persaingan.

BRANDING penting untuk buatkan orang kenal dan percaya pada bisnes anda. Bila anda dapat 100% kepercayaan pelanggan, tidak kira anda jual produk dan servis apa, mereka tetap akan beli.

Semua orang boleh capai cita cita, naikkan sales dan mengurangkan hutang-hutang yang ada. Nak ke nak saya bantu untuk capai jualan dari sebelum ni bawah RM10,000 kepada RM50,000 pertama? Anda pun ada peluang untuk grow bisnes anda. Benda ni dah terjadi pada ramai anak murid saya. Mereka pun bemula dari dropship jer, tapi boleh naik sampai jadi stokis.

.

Apa kata luangkan masa untuk upgrade ilmu dan skill bisnes anda dalam kelas Advance Roket Bisnes (ARB).  Kelas online selama tiga hari. Segera dapatkan dari team kami di –> www.NakBimbingan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !