5 Cara Mudah Untuk Bisnes Makanan Jadi Tarikan Pelanggan

5 Cara Mudah Untuk Bisnes Makanan Jadi Tarikan Pelanggan

Ingatkan buat bisnes makanan ni senang dapat pelanggan? Yelah sebab semua orang suka makan, jadi pelanggan tu ada jer dekat mana-mana. Korang pernah rasa macam tu tak??

Tapi hakikatnya kalau korang tak kuasai online marketing memang kelaut jawabnya. So, tak akanlah nak biarkan bisnes yang korang dah usahakan selama ni terbiar macam tu? Tak penat ke? Rasa berbaloi ke kalau korang give-up sekarang??

Saya tak nak korang give-up dulu!! Setiap masalah ada jalan penyelesaiannya. Meh sini saya bantu korang 5 cara mudah untuk bisnes makanan jadi tarikan pelanggan..

Jom follow sampai habis tau..

Cara Mudah Untuk Bisnes Makanan Jadi Tarikan Pelanggan

1.  Share menu dan step

Korang boleh share menu dan step macam mana nak buat makanan yang simple. Pelanggan ni lebih suka macam tu, sebab tak nak serabutkan kepala mereka. Kira macam makanan tu “mudah dimasak, senang dihidang, enak dimakan”.

Haa, kita ni kalau nak ikut satu-satu permintaan pelanggan meninggal beb..So, kalau korang share menu dan step untuk mereka masak tu pun mereka dah rasa best dan senorok sebab korang dah selesaikan satu masalah mereka nak masak apa hari ini. Faham??

Cara Mudah Untuk Bisnes Makanan Jadi Tarikan Pelanggan

2. Buat FB live memasak

Korang juga boleh buat FB live semasa memasak. Benda ni sebenarnya lebih mudah untuk dapatkan trust pelanggan. Yang penting korang kena yakin. Janganlah bila dah buat live, tak tahu nak cakap apa.

Gunakanlah produk atau masaklah menu yang korang bisnes. Tunjukkan kepakaran orang dalam memasak itu yang buatkan pelanggan orang tertarik. Jelas apa yang saya sharekan?? Okay, jom ke next point…

Cara Mudah Untuk Bisnes Makanan Jadi Tarikan Pelanggan

3. Share makanan viral

Macam contoh PKP yang lepas ada dalgona, korang juga boleh sharekan apa yang trending.

Sekarang ni apa pula? Harimau mengaum?? Haa, korang boleh buat jer buat macam tu supaya jadi satu tarikan. So, korang kena tahu juga benda-benda viral ni..

4. Share gambar/ video makanan

Bila korang masak janganlah tunjuk menu apa yang ada. Kalau boleh ada gambar sekali sebab orang suka tengok gambar dulu baru dia baca. Ni kalau tengok tulisan jer dekat menu memang pelanggan lari dekat pesaing.

Gambar makanan tu memainkan peranan penting tau. Sebab kita tengok iklan makanan dekat tv pun dia tunjuk/ video makanan pun dah terliur apatah lagi bila kita makan..

5. Buat review makanan

Bila pelanggan korang beli mintala review mereka. Kenapa beli dengan korang? Apa yang mereka sebenarnya suka.

Bila ada review ni sebenarnya buatkan orang lagi tertarik nak cuba juga. Faham??

Haa, dapat tak apa yang saya cuba sampaikan ni?? Korang rasa bisnes makanan okay waktu PKP ni?? Kalau tak jom buat tindakan, saya tahu ramai dekat luar sana yang struggle nak bangkit balik untuk kali kedua ni..

Jom saya bantu anda di dalam kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Tarik 10 Kali Ganda Lebih Ramai Pelanggan

Daftar di www.naktarikpelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !