fbpx

3 Teknik Marketing Power Untuk Naikkan Sales

3 Teknik Marketing Power Untuk Naikkan Sales

Saya dapati ramai peniaga ada masalah tak tahu strategi atau kalendar marketing. Cadangan saya korang kena dengar apa yang saya nak share ni untuk tahu teknik pemasaran yang boleh lonjakkan sales bisnes.

Teknik yang pertama kita biasa buat tapi mungkin ramai yang tak biasa, pelanggan suka dan lebih tertarik bila korang buat TAWARAN SEMPENA. Tawaran ni korang boleh buat banyak contohnya tarikh cantik macam 11.11 atau 12.12. 

Ini secara psychology manusia suka membeli sesuatu sempena sesuatu, korang boleh juga buat tawaran sempena tarikh lahir korang. Amacam? Dapat sesuatu?

Dalam bisnes kena always fikir simple and stupid. Jangan la nak tunggu semua benda pefect sangat. Ingat ya “its not about perfectionist” tapi yang penting adalah improvement yang kita nak buat. 

Seterusnya bagaimana nak cantikkan marketing campaign? Korang kena kumpul database dengan dapatkan nama, no telefon dan email. Lagi bagus kalau korang guna manychat untuk tangkap database pelanggan sepantas 3 saat. 

Best ke best? Point kedua saya nak share korang boleh buat tawaran LIMITED OFFER and LIMITED TIME. Contohnya tawarkankan pada 100 orang terawal sahaja dan minta siapa yang berminat untuk tinggalkan nama, no telefon dan email supaya mudah korang nak hubungi. 

Dapat sesuatu daripada sharing saya hari ni? Saya nak sambung next point dalam video ni..

Saya harap dapat jumpa korang dalam kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Edisi Ejen Wanita : Demi Impian dan Kejayaan pada 18 & 19 Disember 2021 di www.naktarikpelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !